Magamról

„Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad.”
Hippokratész

Mészáros Judit vagyok. 2009 óta folyamatosan képzem magamat a különböző természetgyógyászati ágakban. Tagja vagyok a Homeopátiás Baráti Körnek, szerepelek a Schüssler tanácsadók névsorában.
A Belina Bt-nél tanultam egészségügyet, természetgyógyászatot és fülakupunktúrás addiktológiát.
A fülakupunktúra jótékonyan hat allergia és az egyes szervek csökkent működése esetén, valamint mindenjellegű szenvedélybetegség, függőség megszűntetésében (túlsúly, dohányzás, alkoholizmus stb.)
Masszázzsal enyhíteni lehet a hát- és végtagfájdalmakat, de kiváló lehetőséget nyújt relaxálásra is.
Különösen letapadt izomzatnál, illetve méregtelenítés céljára használom a köpölyözést és a mézmasszást. Alkalmazok fül-és testgyertyázást, csakragyertyázást és moxázást is.
Lelki blokkok oldására, megnyugtatásra, a magzati korban elraktározott élmények feloldására használom a metamorfózis technikát. A mindennapi életből adódó lelki terhek enyhítésére a Bach virágterápiát javaslom.
Energiaátadással szinte minden típusú problémából való kilépésben segíthetek. Talpreflexológiával gyorsítani lehet a szervezet gyógyulását, hatékony fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő, valamint allergia esetén is megoldást jelenthet.
Állapotfelmérést főként talpreflexológiával és Schüssler arcdiagnosztikával végzek.

Minden kezeléssorozatot kiegészít első alkalommal egy beszélgetés, mely során közösen eldöntjük, hogy a hozzám forduló számára melyik módszer lehet a leghatékonyabb!

"Az egészség örökségünk, jogunk van hozzá. Nem más, mint a lélek, a szellem és a test teljes egysége. Egyáltalán nem távoli és elérhetetlen cél, hanem annyira könnyű és természetes állapot, hogy sokunk figyelme elsiklik fölötte."

Dr. Edward Bach

Maitra

Maitra egy szanszkrit szó. Azt jelenti szeretet.

Az ember kivételével Isten teremtményei mind a természet törvényeivel összhangban élnek és végzik feladataikat. Úgy élik életüket, hogy nem aggódnak a holnapért, elégedettek, és amiben csak tudják, örömüket lelik. A természet gondoskodik arról, hogy semmiben se szenvedjenek hiányt, ami a létezésükhöz szükséges.

Az ember azonban sosem elégedett, bármilyen sok dolgot sajátított is el és bármilyen kényelemben is él. Számtalan tárgyra vágyik, és ezt a vágyat tekinti szeretetnek. Ám ha ilyen ragaszkodást táplál a dolgok iránt, a folyamatnak sosem lesz vége. Nem ismeri fel, hogy az effajta szeretet önérdeken és énközpontúságon alapul. Tisztázni kell, hogy amit manapság a világban szeretetnek neveznek, az csupán önzés és önérdek. Az önérdek démona van jelen az ember minden gondolatában, szavában és tettében. Az ember önző ösztönök játékszerévé vált. Az önzés fogságába esett, így egész élete tévhit és csapda. Önzésének foglya, így sosem tapasztalhatja meg a valódi szabadságot.

Az igaz szeretet az, ha tiszta, önzetlen szeretetet érzünk minden élőlény iránt, isteni megtestesülésnek tekintjük őket és nem várunk cserébe jutalmat. Az embernek nem szabad gyűlöletet éreznie; barátságosnak és együttérzőnek kell lennie minden lény iránt.

Csak úgy lehet az emberben igaz szeretet, ha felismeri az Istenséget minden lényben. Az igaz szeretetnek változatlannak kell maradnia, bármilyen próbatétellel is szembesül az ember, vagy bármilyen személyes problémát vagy nélkülözést kell megtapasztalnia. Manapság, ha nehézségek vagy bajok merülnek fel, a szeretet gyűlöletté válik. Az igaz szeretet édes gyümölcs, mely a jó cselekedetek illatos virágából terem. A szeretet kard nélkül irányít, és törvények nélkül köt meg. Csak akiben ilyen igaz szeretet van, az nevezhető embernek. Akiből ez hiányzik, annak csak a formája emberi. Ha megjelenik benne a szeretet, az ember szíve kivirágzik, mint a lótusz a napkelte idején. A valódi emberi lények alaptulajdonsága az isteni szeretet, akárcsak a ragyogás a tűz lángjának, a sugarak a Napnak vagy a hullámok az óceánnak. Az ember csak akkor nevezhető emberi lénynek, ha tiszta, önzetlen szeretet tölti el.

(Sanatana Sarathi)