Bach virágterápia

"Az egészség attól függ, hogy harmóniában vagyunk-e lelkünkkel."
Dr. Edward Bach

Amikor elégedettek, boldogok és jókedvűek vagyunk, megfigyelhetjük, hogy egészségünk is rendben van. Néha azonban segítségre van szükségünk, hogy kiegyensúlyozottak maradjunk, és tovább tudjunk haladni a mindennapjainkban.
Ekkor segíthetnek a Bach-virágeszenciák (vagy gógyírek). Ezeket Dr. Edward Bach, angol orvos az 1930-as években dolgozta ki. Hitt abban, hogy a lelkiállapot kulcsszerepet játszik az egészség megőrzésében és a betegségekből való felgyógyulásban. 1936-ban bekövetkezett haláláig kifejlesztette 38 virágeszenciából álló rendszerét, melynek alapelemei vadon élő virágokból, fákból és bokrokból készültek. Az eszenciák az egyénre fejtik ki hatásukat, nem pedig a betegségre vagy annak tüneteire. Abban is támogatják a egyént, hogy rájöjjön miért is okozott szenvedést önmagának.
A Bach-virágeszenciák segíthetnek a mindennapi élet érzelmi kihívásaiban is.

A gyógyírek az adott növényekben jelenlévő rezgést tartalmazzák, nem pedig a növények fizikai részeit, ezért a bármelyik növényre (virágra) allergiás ember is élvezheti a Bach-virágeszenciák előnyeit!
Mindegyik eszencia egy bizonyos kedélyállapotnak felel meg. Alkalmazhatjuk őket külön-külön, vagy összeállíthatunk egy, a jelen érzelmi állapotnak megfelelő kombinációt. Megelőzésként is alkalmazhatóak vagy aggodalom és stressz esetén. Az eszenciákat lehet önmagukban, orvosi kezelésekkel vagy más terápiákkal együtt alkalmazni, semmilyen gyógyszerrel nem lépnek kölcsönhatásba. Hatásuk gyengéd, alkalmazásuk biztonságos, minden életkorban használhatóak az újszülött kortól öregkorig és a várandóság időszakában is.

Nem kell azonban betegnek lenni ahhoz, hogy valaki eszenciákkal kezelje magát. Mindannyian átélünk olyan nehéz, fárasztó időszakokat, amikor negatív kedélyállapotba kerülünk. Ilyenkor az eszenciák segítsége roppant értékes lehet, mert segítenek helyreállítani a megbomlott egyensúlyt még a testi tünetek megjelenése előtt.

A Bach-virágeszenciák jótékony hatással vannak állatokra és növényekre is.

„Ezeknek a gyógyíreknek az a dolguk, hogy növeljék rezgésünket és megnyissák csatornáinkat Szellemi Énünk befogadására, hogy elárasszák természetünket azzal a bizonyos számunkra szükséges erénnyel, és elmossák a kárt okozó hibát. Ők képesek, mint afféle gyönyörűséges zene, vagy valami nagyszerű felemelő dolog mely inspirál bennünket, igazi természetünket felemelni és közelebb hozni bennünket lelkünkhöz, s pont ezáltal békességet hozva és felszabadítva bennünket szenvedéseink alól.
Nem a betegség megtámadásával gyógyítanak, hanem testünket elárasztva Magasabb Természetünk gyönyörűséges rezgésével, melynek jelenlétében a betegség úgy olvad el, mint hó a napsütésben.”

Dr. Edward Bach

Ha felkeltette érdeklődését ez a kezelés, várom szeretettel!

Időpont egyeztetés: +36-20-824-61-48