Szívügyi Klinika

2014-12-08

"Aztán van ugye a pici szív, törékeny és gyámoltalan. Az ijedős szív, megretten és elbújik, alig tudjuk előcsalogatni. A hatalmas szív, amibe minden és mindenki belefér. (...) Aztán a kérges szív, aki nem akarja megmutatni, mi van alatta. Miután a kérget eltávolítjuk, a már említett szívgondok valamelyikét fogjuk megtalálni. Van a hideg szív, ami fagyos és képes megdermeszteni a többi szívet is."

- Panasz?

- A szívem.

- Uram, nem látta a kiírást, mikor bejött? Szívügyi Klinika, mindenfajta szívet ért sérülés, elváltozás, fertőzés orvoslása.

- Hogyne, persze, persze.

- Tehát még egyszer kérdem, panasz?

- Fáj. A szívem. Fáj.

- Miféle?

- Parancsol?

- A szíve. Miféle?

- Nem egészen értem a kérdést

- Csak nem azt akarja mondani, hogy nincs tisztában a szívek fajtáival?

- Attól tartok.

- Vannak a sérült és még vérző szívek. Ezek egészen pirosak, érzékenyek, fájdalmasak. Krónikus fajtája a tapaszos szív. Valahogy otthon megmókolta, de a sebet eltüntetni nem tudta, hát tapasszal elfedte. Hosszan tartó változata a dupla tapaszos, sőt, akár a tripla tapaszos szív. És akkor még nem is ejtettünk szót a tapaszok márkájáról és a ragasztási technikákról. Aztán van ugye a pici szív, törékeny és gyámoltalan. Az ijedős szív, megretten és elbújik, alig tudjuk előcsalogatni. A hatalmas szív, amibe minden és mindenki belefér. A probléma az vele, hogy sokszor épp a gazdáját felejti ki, így az csak azt veszi észre, hogy mindenkit szeret, de önmagát  nem. Aztán a kérges szív, aki nem akarja megmutatni, mi van alatta. Miután a kérget eltávolítjuk, a már említett szívgondok valamelyikét fogjuk megtalálni. Van a hideg szív, ami fagyos és képes megdermeszteni a többi szívet is. Ezzel kapcsolatban el kell mondanom, hogy a felolvasztó kamráink jelenleg teljes üzemben dolgoznak, így ha ez az eset áll fenn, várakozó listára kell iratkoznia! Nos?

- Most kell választanom?

- Hát megteheti később is, de akkor álljon félre, ne tartsa fel a sort.

- Jól van, úgy vélem, a tapaszos.

- Hány százalék?

- Tessék?

- A lefedettség. A szív felületének hány százalékát borítják tapaszok?

- Azt hiszem, úgy 22-23 százalék.

- Értem, dupla tapasz?

- Kb 13 százalékon.

- A hármas ponton belül a”B” sorszámot kell választania, töltse ki ezt az adatlapot és itt írja alá az alábbi nyilatkozatot!

- Miről nyilatkozok?

- A tapaszok levétele után klinikánk semmilyen felelősséget nem vállal a jövőben várható újabb sérülésekért!

- Úgy érti, nincs garancia?

- Uram, tisztában van ön azzal, hogy az nekünk mi munkával járna? Napi 24 órában kísérnie kellene önt egy ügynökünknek, és még ha minden támadást is kivédene, ha megakadályozna minden felelőtlenül kimondott szót, a saját gondolataitól még ő sem tudná megvédeni! Oda lenne  a hírnevünk!

- De hát mégis, akkor hogyan tudom megóvni a szívemet a jövőben?

- Vannak kiváló prospektusaink, oktató filmjeink és ha szükséges, személyes tanácsadásra is bejelentkezhet a www.szivugyi.hu-n. Továbbá a téli akciónk keretében most ingyen kap egy listát az élet azon területeiről, ahol óvatosabban kell viselkednie. De azért az óvatossággal is célszerű csínján bánni, mert könnyen kialakul tőle a kérges szív.

- Milyen könnyen?

- Nagyon könnyen. A szív rendkívül érzékeny, néha egészen apró változások is drasztikus hatást képesek elérni.

- Ez nem túl biztató…

- Mi az manapság? Ha csak egy hetet eltöltene nálunk, látná, hogy az emberek jönnek és mennek, majd újból jönnek és újból mennek. Kevés szerencsés van, akit nem látunk újra itt. De a jó hír az, hogy a legújabb felmérések szerint ügyfeleink 78%-a minden további ittlétekor kisebb fokozatú panasszal érkezik!

- Ez azért elég jó aránynak tűnik…

- Büszkék is vagyunk rá! Nem véletlenül mi vagyunk ma az első számú cég szívügyi területeken!

- És akkor nekem most mit javasol?

- Először is töltse ki a papírjait. Azt hiszem, első körben gyorseltávolító műtétre lesz szükség, De ezt még természetesen a konzulensének is jóvá kell hagynia.

- Műtét? Öööö… lehet, hogy ezt még átgondolom. Úgy értem, itt találom még önöket akár pár hét, hónap múlva is… nem?

- Hármas pont, „C” sorszám.

- Tessék?

- Ha majd vissza tetszik fáradni pár hét vagy hónap múlva, hármas pont „C” sorszámot húzza.

- Az micsoda?

- Tripla tapasz. Nézze, megértem, hogy fél a műtéttől, de a tapaszok maguktól nem tudnak leválni. Hazamegy, úgy csinál, mintha nem lenne ott, újabb bajba keveri magát, és nem lesz más megoldás, mint még egy tapaszt feltenni.

- Ebben egészen biztos?

- Higgye el, sok éves tapasztalat. Inkább töltse ki azokat a papírokat, vegyen egy nagy levegőt és vágjon bele!

- Végül is mi baj lehet belőle? Vagy lehet…?

- Ez kizárólag önön múlik. Mi csak azt tudjuk garantálni, hogy tapaszmentesen fog távozni…

 

Vissza a többi blogbejegyzéshez