Oltáskivezetés homeopátiával

2014-09-16

Oltáskivezetés homeopátiával

Az oltáskivezetés lényege, hogy ki lehet vezetni az oltás során bekerülő, a szervezet számára felesleges, káros anyagokat, ilyen pl. a higany és alumínium, amik súlyos mellékhatásokat és egyéb későbbi tüneteket okozhatnak (ezek közé sorolhatjuk az alvászavart, ingerlékenységet, antiszociális viselkedést, étvágytalanságot, ekcémát és sok más egyéb tünetet is).

Alkalmazása a szokásos homeopátiás mennyiséggel történik, gyermekek részére kis vízben 1-3 golyó feloldása. Praktikus egy fecskendő aljába beszórni a golyókat, pici vizet rászívni, és feloldódás után már adható is (lehetőleg étkezés előtt fél órával, és beadása után is ennyi ideig ne történjen evés ill. ivás). Ha kiskanálban oldjuk fel a golyókat, nagyon fontos, hogy a kanál műanyag, üveg vagy kerámia legyen!

Az oltáskivezetésnél alkalmazott homeopátiás szert (nozódát) magából az oltóanyagból készítik. A kivezető szernek ugyanaz a neve, mint az oltóanyagnak (pl. a kéthónaposan kötelező ötkomponensűnek InfanrixIPV+HIB). Ilyen formában fitoterápiás (növényi) megfelelője nincs, magyarán csak homeopátiás szerekkel lehet oltáskivezetést csinálni!

A nozódás kivezetés Tinus Smith nevéhez fűződik, ő írta „A védőoltás-szindróma felismerése, kezelése, megelőzése” című könyvet - mindenkinek ajánlom, aki hozzá szeretne fogni, vagy kérdése van ezzel a témával kapcsolatban!

Hogyan történik az oltáskivezetés a gyakorlatban?

1. Kérdezzük meg a háziorvost az oltás előtt, hogy pontosan mi lesz az oltóanyag neve (ez nem mindig egyezik az oltás nevével, mivel több gyártó is állít elő oltóanyagot és így évenként is változó lehet a vivőanyag). Az oltóanyag nevével megegyező nevű nozódát C 200-as potenciálban kell beszerezni. Ajánlom a Gazdagréti Gyógyszertárat, itt általában recept nélkül is ki tudjuk váltani a szükséges szert! Az oltást megelőző napon kell egy adagot beadni a gyermeknek, majd az oltás napján (oltás után) este egy adagot. Ilyen egyszerű!

A beadás módja: csecsemőknél egy golyó feloldása egy kiskanál vízben (műanyag kiskanalat használjunk és kézzel ne érintsük a golyókat!), 2 éves kortól  3 golyó, iskolás kortól már 5 golyó is adható. Nagyobb gyerekeknek, felnőtteknek az adott szer kupakjába kell tenni a golyókat és innen beszórni a nyelv alá. Minden esetben igaz, hogy lehetőség szerint fél óráig a szer bevétele ill. beadása előtt és után ne együnk és igyunk ill. ne sokat beszéljünk, mert így gyorsabban oldódnak a golyók és a cél az, hogy minél lassabb legyen a felszívódás!

2. Lehetőség van utólagos oltáskivezetésre is! A nozóda beszerzése itt is az előbbi módon történik (oltóanyaggal megegyező nevűt vegyünk), csakhogy itt már négy potenciálban kell beszerezni az adott homeopátiás szert: C 30, C 200, C 1000, C 10000.

Az első nap C30-as potenciálban kell beadni a szert, majd három nap múlva lehet a C200-ast és így tovább három nap különbségekkel a C10000-es potenciálig. Három nap elteltével újból a C10000-es következik, majd ismét három nap különbségekkel visszafelé haladva, utoljára a C30-as potenciállal zárunk. Minden beadott potenciál után 48 órán át figyelni kell a válaszreakciókat (ez lehet bármi). Ha valamelyik potenciálra van reakció, azt ismételni kell mindaddig, míg már nem tapasztalunk semmilyen különösebb reakciót. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy egy reakció az oltáskivezetéshez kapcsolódik-e (pl. fogzás alatt egyébként is nyűgösebb a gyermek), akkor is ismételjük meg az adott potenciált! Így az oltáskivezetés hetekig, de akár egy évig is eltarthat! Ennek fényében értelemszerűen felértékelődik annak tudatosítása, hogy már az oltás előtt legyünk felkészültek, hisz így csak két alkalommal kell szert beadnunk.

Legyünk kitartóak, és tartsuk szem előtt, hogy milyen jövőbeli nehézségektől szabadíthatjuk meg ezzel a módszerrel gyermekünket!

Fontos tudni, hogy az utólagos kivezetést az oltás után pár nappal, de akár évekkel később is végig lehet csinálni!

A BCG oltás eltolható!

Mivel a BCG oltás beadási ideje hivatalosan 0-6 hét, nem kéne törvényszerűnek lenni annak az eljárásnak, hogy a babákat a kórházakban oltsák be pár naposan!

Szerencsére lehetőség van arra, hogy ez ne így történjen! A háziorvostól ill. gyerekorvostól kell vinni egy igazolást a kórházba, melyben az orvos vállalja, hogy ő fogja beadni az oltást. Ennek ellenére egyes kórházakban megesik, hogy „elfelejtik” ezt az igényt, így nem árt külön szóban is hangsúlyt adni azon igényünknek, hogy ne oltsák ott helyben a gyermeket. Némely kórházban viszont még igazolást sem kérnek, elég az anyukának nyilatkozatot tennie, hogy gondoskodik a beadásról a későbbiekben. Szóval erős szórás van a kórházak között, érdemes szülés előtt utána járni, milyen fogadtatásban fogunk részesülni ezzel az igényünkkel!

Tudni kell, hogy vannak állapotok, melyek estén nem adható oltás. Gyakorlatilag minden betegség (akár egy nátha is) ide tartozik. Így elhúzható az oltás beadása akár 1 éves korig is, az után pedig már nem kell beadatni, ugyanis a BCG oltás 1 éves kor felett nem kötelező! Ez az egyetlen oltás, ami ezzel a módszerrel hivatalosan is „megúszható”. Ha a gyerekorvos nem hajlandó igazolást írni, váltani kell másikra. Az oltások terén, mivel a civil összefogás még gyerekcipőben jár, muszáj a szülőknek kreatívnak és kitartónak lenni!

Mészáros Judit

Természetgyógyász, Életmód-tanácsadó, Schüssler terapeuta

06-20-824-6148

www.maitra.hu

Vissza a többi blogbejegyzéshez